fbpx

WANDELTOCHT ROND HET EILAND

Zakynthos vakantieverhaal en foto’s door: Lo van Ek & Alexander Vidakovic, 2006
Alexander: Het idee om een wandeltocht rond het hele eiland te maken lijkt in het begin al “mission impossible”. Het eiland is gewoon te groot voor een vijfdaagse wandeling en er zijn geen explicietewandelpaden, zoals we het in Nederland gewend zijn.

DOORLEEFDE OLIJFBOMEN

Lo: Helaas geen kamers we gaan verder langs de eerste oude olijfbomen ruw behandeld, krom, vol barsten, gaten, doorleefd en nog steeds vruchtdragend, het is overweldigend wat hebben zij voor een leven gehad.

Oud Grieks kloostertje

Het eerste kloostertje wat we tegen komen, helderwit met helderblauw is gesloten. “God is vandaag niet thuis!” Een mooi plekje, zo tegen de heuvel, buiten de drukte, naast de oude olijfbomen, hij komt vast wel weer thuis.

IN KALAMAKI

Langs de drukke weg lopend komen we in Kalamaki en daar vinden we onze eerste kamer. Verse toeristen: Oké € 55,00! Uiteraard kijken we bedenkelijk en schudden nee naar elkaar… Mevrouw vertelt ons gauw zich vergist te hebben het is echter € 35,00 voor ons beide! Nou vooruit, het klinkt ietsje beter en we zijn erg moe. Een wijntje op het balkon, een muggensteekje hier en daar en dan rollen we in bed, te moe om nog iets anders te doen dan slapen.

ENTHOUSIASTE EN BEHULPZAME GRIEKEN

Alexander: De Grieken, die wij op Zakynthos onderweg tegen komen zijn buitengewoon vriendelijk en waarderen enorm iedere poging van ons om maar iets in hun eigen taal te zeggen of vragen. Maar hier leer ik ook mijn eerste les: Een Griek zal je te allen tijde graag een antwoord proberen geven. Het betekent niet dat de vraag ook goed (te verstaan) overkwam, laat staan dat er een per definitie goed (correct) antwoord op komt… Met als gevolg dat we hier een daar een verkeerde afslag nemen. Wij kunnen die mensen hiervoor uiteraard niet kwalijk nemen. Hun enthousiasme om graag te helpen is ten slotte goed bedoeld.

De redding blijkt toch altijd het Engels te zijn, Daar kunnen de Grieken prima mee uit de voeten. Ook daar blijven we alert op de antwoorden.