fbpx

“De Onan” het schip voor een zeilvakantie met schipper.

De indeling van het schip

Met een breedte van 5 meter, heeft het schip veel binnenruimte en aan dek is er een zee van plaats om lekker te zonnen of gewoon te genieten van de voorbij ruisende zee, ’n glas wijn en alles wat een zeilvakantie met schipper in Griekenland tot een bijzondere ervaring maakt.

Ook al breng je natuurlijk de meeste tijd buiten door, er is ook binnen meer dan genoeg plaats. We hebben een heuse kombuis met 4-pits gasstel, koelkast en vrieskist. Natuurlijk is er warm en koud stromend water, en zelfs een wasmachine.

Er zijn 2 ruim bemeten douches aan boord, en apart daarvan 2 toiletten met wastafel. De 5 slaapruimten bieden plaats aan in totaal 12 personen.

In de kajuit kun je comfortabel onderuit een film bekijken. Neem voor de kleintjes dus gerust hun eigen DVD’s mee.

In de navigatie ruimte kun je zelfs op open zee je e-mail open maken en natuurlijk is er overal 220V aan boord om mobieltjes en camera’op te laden.

 

Kortom, de Onan biedt een combinatie van avontuur met een veilig en gezellig thuis-gevoel. Je zult je tijdens je zeilvakantie in Griekenland volkomen op je gemak voelen.

Zeilen Griekenland in Zakynthos - Het schip

De schipper

Natuurlijk is er op zo’n groot jacht een schipper die je wegwijs maakt en zorgt dat je zorgeloos kunt genieten. Nol Schade  is een Fries met een Grieks hart, die het schip in Nederland bouwde en er vervolgens mee naar Griekenland zeilde. Hij spreekt Nederlands, Engels, Duits en Grieks. Hij kent de omgeving erg goed en doet graag suggesties doen omtrent routes, aan te lopen havens, baaien, tavernes, bezienswaardigheden en uitgaansmogelijkheden.

Onancharters zit al lange tijd in Griekenland. We zeilen sinds 2002 met een 23 mtr schoener, een comfortabele maar ook snelle zeiler die verdeeld over 2 masten zo’n 250 vierkante meter zeil voert.

Zeilen hijsen, reven, zelf sturen, ankeren of aanleggen? Je bepaalt zelf in hoeverre je er bij betrokken wilt zijn. Actief zeilen of liever een plekje aan dek met ’n boek of glas, op de Onan is dit allemaal mogelijk. Op een zeilschip met zoveel ruimte aan dek zit je ook tijdens het zeilen niet hutje mutje in de kuip. Benedendeks is een gezellige kajuit met keukentje, waar we ook een goedgevulde boekenkast hebben.

De thuishaven van de Onan, de stad Zakynthos, bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het vliegveld. Een taxi kan je eenvoudig naar het schip brengen. In de meeste gevallen is Zakynthos de opstapplaats. In overleg is opstappen op een ander locatie ook mogelijk.