Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)
Home Zakynthos Limni Keriou, Keri

Limni Keriou, Keri

limni_keriouLimni Keriou, ook wel Keri aan zee (op zijn Nederlands).
Als er op het hele eiland Zakynthos een plek is waar mensen het echt rustig aan doen, dan is het in Keri . Het is een sympathiek dorpje op het zuidelijke deel van Zakynthos eiland. Het dorp bestaat uit slechts enkele tientallen huizen, waarvan bij een aantal studio’s te huur zijn.

Keri heeft enkele restaurants en taverne’s, een aantal winkeltjes en twee smalle stranden. Een kiezelstrand en een zandstrand. In het dorp zijn geen pinautomaten, voor geld moet men naar Laganas of naar de stad.

 

Onthaasten op Keri strandrestaurant_poseidon

Het is een dorpje dat zich in de rug beschermd weet  door hoog rotsachtige gebied,en aan de zeekant door het eiland Marathonisi waar door er een natuurlijke baai ontstaat. Al met al is Keri een ideale plek om te onthaasten.
De lokale bevolking is buitengewoon vriendelijk. ’s Nachts na een avondmaaltijd, kan men vanuit het restaurant Poseidon met een prachtige kijk op de baai en de haven van het uitzicht genieten.

Natuurlijk worden ook alle in de baai geankerde zeilschepen of van dichterbij de  in de haven aangelegde boten, door menigeen  tijdens de avondwandeling gefotografeerd en bekeken.

Keri is een ideale uitvalbasis voor de vakantieganger die een paar weken op het eiland verblijft. Boven op de berghelling waartegen de huizen liggen, zijn er verbluffende panoramas , waar iedere pro- of amateur-fotograaf  zijn vakantiedroom op de foto kan zetten.

Kano's, kajaks en waterfietsen

tevens kan men hier kano's, kajaks, waterfietsen en surfplanken huren. Zo kunt u als de zee het toelaat, lekker naar het nabij gelegen Marathonisi peddellen, of de grotten van Zakynthos langs de kustlijn inspecteren.

Duikschool in het haventje

Bij de haven is ook een duikschool. Duikers en onderwaterwereld fanaten zullen het hier hartstikke naar hun zin hebben. Gewoon zelfstandig duiken, in groepen duiken of deel nemen aan een duikcursus alles is mogelijk.
Men vindt hier geen snelle motorboten, waterscooters enz. want ook dit hele gebied is een deel van het (schildpadden) natuurreservaat. Deze plek is bedoeld voor mensen die precies zoiets zoeken. Water, rust, enig vertier, natuurschoon.

Share/Save/Bookmark